O NAMABelgrade Centre for Ballet

https://belgradecentreforballet.rs/wp-content/uploads/2023/03/o-nama-ph1.png

Kako je nastao Belgrade Centre for BalletNaša priča

BCB je počeo sa radom septembra 2020. godine sa četiri devojčice predškolskog uzrasta i jednom tinejdžerkom. Od početka smo poslu pristupili sa velikom ozbiljnošću i predanošću našoj ideji. A ideja je bila da deci svih uzrasta, od najmanjih do onih u srednjim godinama kroz pokret i zdravo držanje tela, razvoj mišića i njihovo lepo oblikovanje, oplemenimo život muzikom i igrom.

bt_bb_section_top_section_coverage_image

Posao koga smo se prihvatili nije bio nimalo lak, ali vođeni čvrstom rukom Profesorke Fernande Florentino Fernandez Jankov, koja nas je svojim talentom i neiscrpnom energijom vodila kroz sva iskušenja, završili smo prvu školsku godinu. Naše devojčice, mali vragolani, pretvorile su se u princezice u belim haljinicama i na skromnoj završnoj priredbi oduševile svoje roditelje i naše goste.

Na tom događaju smo otklonili sve sumnje, ako ih je bilo kod roditelja, da su njihove devojčice talentovane i disciplinovane balerine. Od jeseni 2021. Profesorka Fernandez Jankov je počela da priprema naše balerine za poseban događaj, predstavu Krcko Oraščić, čiji deo smo pokazali na prednovogodišnjem koncertu u KC Vlada Divljan u decembru. Uspeh je bio izvanredan, devojčice su predano radile i bez treme odigrale svoje uloge, otplesale svoj prvi nastup na sceni kao pravi profesionalci.

Na koncertu su se predstavile i tri devojke koje je na sceni predvodila, sigurna u pokretu i osećaju za muziku, profesorka Fernandez Jankov. Bilo je uživavanje gledati harmoniju četiri balerine koja igraju tango kao jedno telo u četiri varijante.

Kako je profesorka Fernandez Jankov ovlašćeni nastavnik klasičnog baleta Royal Academy of Dance (RAD) iz Londona, četiri naše polaznice sa uspehom su položile ispite na RAD akademiji i krenule u osvajanje novih znanja koje će verifikovati novim diplomama.

Za završni koncert školske 2021/2022 godine adaptirali smo i prilagodili koreografiju poznatog baleta „Uspavana lepotica“, koji je prikazan 13.06.2022. godine u KC Vlada Divljan.

Naše balerine su ovom predstavom pokazale da će, naporno radeći, postati, ne samo graciozne i zdrave devojke, već i prave balerine, a to će pokazati i sve naredne generacije koje će se u našem centru za balet obrazovati po principima RAD.

IMG-9211
IMG-4480
L5A6759
L5A6189
L5A5983
L5A5828
L5A5772
L5A5697
L5A5322
L5A5124
L5A4455-resized
L5A6282
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Brzi linkovi
Prijavite se na našu e-mail listu

    © 2024 Belgrade Centre for Ballet | Sva prava zadržana. || Powered by KUNST